Грузијац ухапшен у Градишци, осумњичен за кријумчарење миграната

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Градишка ухапсили су држављанина Грузије чији су иницијали А.О. због сумње да је кријумчарио мигранте.

Он је на даље поступање предат у надлежност Теренског центра Бањалука Службе за странце.

Полицијској станици у Градишци је у суботу, 22. маја, у 19.20 часова пријављено да се у мјесту Врбашка, град Градишка, налази комби возило страних регистарских ознака у којем се налазе мигранти, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

-Поступајући по наведеној пријави, полицијски службеници су у овом мјесту пронашли откључано теретно возило живеко дајлиж, а недалеко од њега и четири лица која својим изгледом асоцирају на мигранте - наводе у полицији.

На мјесту проналаска теретног возила обављен је увиђај и пронађена лична документа на име држављанина Грузије чији су иницијали А.О, као и документација о наведеном возилу.

-Радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, полицијски службеници су у недјељу, 23. маја, у мјесту Чатрња, град Градишка, пронашли и ухапсили лице А.О, а за које постоји сумња да је починио кривично дјело кријумчарење људи - истакли су у Полицијској управи Градишка.

О свему је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, који је издао налог да након документовања предмета у редовној процедури против лица А.О. буде достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана