Гром поново изазвао пожар код Требиња

ГС
Гром поново изазвао пожар код Требиња

ТРЕБИЊЕ - Тек што су коначно успјели угасити пожар на планини Леотар који је изазвао удар грома, требињски ватрогасци су се данас, усљед јаког невремена праћеног грмљавином, поново суочили са истим проблемом на јужном дијелу града, гдје је у брду изнад села Бихови поново гром изазвао нови пожар, али је благовремено угашен.

"Срећа је била што смо се ми налазили у близини, јер смо тада интервенисали на гашењу стуба за напајање електричне енергије који је био запаљен, вјероватно исто од удара грома, за који су нас обавијестили из 'Електро Херцеговине'. Били смо управо на крају овога посла када нам је стигла нова дојава о пожару који је такође изазвао удар грома и букнуо је испод далековода, па смо се одмах преселили на ново пожариште и пожар угасили малтене чим је избио", каже Здравко Кашиковић, командир Ватрогасне јединице Требиње.

На овај су начин предуприједили велику штету, првенствено што је у питању далековод, али је у подножју било и село Бихови.

Требиње је у поподневним сатима захватило право олујно невријеме, праћено олујним вјетром и јаком грмљавином, а још се не зна да ли је негдје било већих штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана