Гранични полицајац БиХ наводио криминалце куда да несметано преносе дрогу

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Посебни тим МУП-а Кантона Сарајево је у сарадњи с Еурополом и ФБИ-јем дешифровао комуникацију између припадника Граничне полиције БиХ и криминалних структура што је резултирало хапшењем полицијског службеника.

Према прикупљеним доказима, осумњичени је био у контакту са припадницима организоване криминалне скупине коју у предмету кодног назива "Голуб" истражује тим састављен од истражилаца крим полиције и оперативаца криминалистичко-обавјештајне јединице МУП-а Кантона Сарајево под надзором Тужилаштва БиХ.

Како сазнаје портал Кликс, припадник Јединице ГП Требиње Шабан Кудо је помагао криминалцима на начин да је узимао новац за одавање службених тајни и информација односно откривао им руте путем којих могу неометано преносити веће количине наркотика.

Он је за одређен износ новаца припадницима криминалних група говорио куда тачно да се крећу приликом преношења дроге с територије БиХ на територију друге државе, а да их при томе не открију гранични полицајци.

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ осумњиченог су предали у надлежност Тужилаштва БиХ, који ће испитати осумњиченог те донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Како се незванично сазнаје, посебно формирани тим сарајевске полиције наставља интензивно радити на откривању чланова организованих криминалних група који су у протеклом периоду производили, трговали и дистрибуисали наркотике у БиХ, али и ван граница земље.

До информација истражиоции долазе дешифровањем порука с обзиром да су криминалци користили посебне телефоне Sky и Anom пликације, тако да се у наредном периоду могу очекивати нове акције, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана