Гранична полиција БиХ: Ухапшено осам лица за којима су трагали судови и полиција

Срна
Гранична полиција БиХ: Ухапшено осам лица за којима су трагали судови и полиција

САРАЈЕВО - Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су осам лица за којима су трагали судови и полиција.

Службеници Јединице граничне полиције Дољани јуче су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали Е.Џ. /34/, јер је утврђено да је за њим Полицијска управа Кладањ расписала потрагу због кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања опојних дрога. 

Ухапшени је контролисан на изласку из БиХ, на граничном пријелазу Дољани и предат је службеницима Полицијске управе Кладањ, саопштено је из Граничне полиције. 

Истога дана, на аеродрому Сарајево на лету из Ајндховена, ухапшен је А.К. /23/, јер је за њим Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела фалсификовање исправе. Он је предат службеницима кантоналног МУП-а. 

Службеници Јединице граничне полиције Требиње ухапсили су у суботу, 12. јуна, мушкарца чији су иницијали А.М. /31/, након што је установљено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора. 

Овај држављанин БиХ контролисан је на уласку у БиХ на прелазу Иваница и предат је службеницима Окружног центра судске полиције Требиње. 

Истог дана, приликом уласка у БиХ, на прелазу Каменско ухапшен је М.Љ. /59/, јер је установљено да овог држављанина БиХ и Хрватске потражује Општински суд у Травнику због кривичног дјела крађа и предат је службеницима Центра судске полиције Кантона 10. 

Службеници Јединице граничне полиције Горица су у суботу, 12. јуна, ухапсили М.Ч. /41/, држављанина БиХ и Хрватске, при уласку у БиХ на прелазу Осоје, јер је утврђено да је за њим Федерална управа полиције /ФУП/ расписала потрагу због разбојништва, и предат је службеницима ФУП-а. 

Службеници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су првог дана викенда лице чији су иницијали Р.Н. /42/, након што је утврђено да га потражује Суд БиХ због кривичног дјела кријумчарење људи. 

Држављанин БиХ контролисан је на уласку у БиХ на граничном прелазу за погранични промет Зворник и предат службеницима Судске полиције Суда БиХ. 

Приликом уласка у БиХ на прелазу Орашје у петак, 11. јуна, ухапшен је Т.Т. /29/, држављанин БиХ и Хрватске, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Бугојну због кривичног дјела насилничко понашање и предат је службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону. 

Истог дана службеници Јединице граничне полиције Изачић предали су држављанина БиХ иницијала М.М. /39/ службеницима Окружног центра судске полиције Приједор, након што је утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора. Контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Изачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана