Граничару због 30 евра мита шест мјесеци затвора и трогодишња забрана рада

Jасмина Салопек
Граничару због 30 евра мита шест мјесеци затвора и трогодишња забрана рада

САРАЈЕВО- Службеник Граничне полиције БиХ Дејан Иваштанин признао је кривицу за узимање 30 евра мита и осуђен је на шест мјесеци затвора, саопштено је из Суда БиХ.

На сајту суда БиХ се наводи да је оптуженом изречена и мјеру безбједности забране вршења позива, дјелатности или дужности којом је оптуженом забрањено обављање дужности полицијског службеника у Граничној полицији БиХ у трајању од три године од дана правоснажне пресуде.

Вријеме проведено на издржавању казне, неће се рачунати у овај период од три године.

– Оптужени Дејан Иваштанин крив је што је као службена особа у институцијама БиХ, полицајац Граничне полиције БиХ, током контроле путничких возила и аутобуса, захтијевао и примио корист за себе да у оквиру своје функције изврши што не би смио извршити- наводи се на сајту Суда БиХ.

Подјећамо да је се Иваштанин теретио за примање дара, а Ермин Бичакчић за давање дара.

Иваштанин је, према оптужници, 22. новембра 2020. приликом контроле путних исправа од оптуженог Бичакчића и особе која се налазила са њим у возилу, инсистирајући да немају потребна „цовид“  одобрења и потврде, иако је знао да то није било тачно, захтијевао и примио дар како би им, без додатног задржавања, дозволио прелазак државне границе, односно улазак у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана