Градишка: У августу више кривичних дјела, а мање нарушавања јавног реда и мира

Срна
Foto: Архива

ГРАДИШКА - На подручју у надлежности Полицијске управе Градишка у августу је евиднетирано више кривичних дјела, а мање наршавања јавног реда и мира, а ниједно евидентирано ђело није изазвало узнемирење јавности, констатовано је данас на конференцији за новинаре.

Замјеник начелника Управе Тихомир Ракита рекао је да је у августу евидентирано 29 кривичних ђела, пет више него у истом периоду лани, а расвијетљено је 28 дјела.

“Смањен је број саобраћајних незгода са 66 на 51, а, као и у августу прошле године, догодила се једна саобраћајна несрећа са смртно страдалим лицем”, навео је Ракита.

Он је додао да су на подручју Градишке и Српца у августу евидентирана 63 мигранта, 48 више него у истом мјесецу лани.

Начелник Ођељења криминалистичка полиције Бојан Мишетић навео је да су у августу евидентирана 22 кривична дјела из области општег криминалитета, два из области злоупотребе дроге и пет из области безбједности саобраћаја.

Он је рекао да није евидентирано ниједно кривично дјело које би изазвало узнемиреност јавности, те додао да су регистрована два прекршаја из области злоупотреба дрога.

Инспектор у Ођељењу полиције Дарко Новаковић изјавио је да је евидентирано 27 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 27 прекршаја мање у односу на август прошле године.

Новаковић је рекао да је у саобраћајним незгодама у августу девет лица задобило тешке, а 22 лакше повреде.

“Из области безбједности саобраћаја укупно је евидентиран 341 прекршај. Из саобраћаја је искључено 16 возила и 77 возача, од којих 53 због вожње под утицајем алкохола”, навео је Новаковић.

Стање безбједности на подручју у надлежности Полицијске управе Градишка оцијењено је задовољавајућим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана