Градишка: Пронађена дрога вриједна пола милиона КМ

ГС
Градишка: Пронађена дрога вриједна пола милиона КМ

ГРАДИШКА - Гранична полиција БиХ, под надзором Тужилаштва, успјешно је провела оперативну акцију кодног назива “Диабло” те је том приликом ухапсила једну особу због кријумчарења дроге чија се вриједност процјењује на 250.000 еура.

Гранична полиција је открила укупно 110 кг дроге сканка, која је била намијењена европском тржишту.

Дрога је откривена, уз помоћ специјалистичке опреме, на Међународном граничном прелазу Градишка код држављанина Републике Хрватске у аутомобилу низоземских регистарских ознака.

Хрватски држављанин приведен је у службене просторије Граничне полиције БиХ, након чега ће бити предан Тужитељству БиХ на даљње поступање. У предмету је остварена и значајна сарадња са Државном агенцијом за истраге и заштиту.

Директор Граничне полиције БиХ је рекао како ГПБиХ биљежи јако добре резултате рада. “Упркос свим проблемима с којима се суочава Гранична полиција БиХ, почевши од борбе с незаконитим миграцијама и значајно умањеним кадровским и материјално-техничким средствима, биљежимо јако добре резултате рада. Ово је једна у низу успјешних оперативних акција у борби против прекограничног криминала те овим путем захваљујем и Тужилаштву БиХ и Државној агенцији за истраге и заштиту на одличној сарадњи, а посебно похваљујем дјеловање Централног истражног уреда Граничне полиције, одјел за прикривене операције, на овако значајном подухвату”, рекао је директор Галић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана