Градишкa: Пљачку бензинске пумпе Хасанагић и Попадић планирали десет дана

М. Вујић, Н. Томашевић
Градишкa: Пљачку бензинске пумпе Хасанагић и Попадић планирали десет дана

Градишка - Вернес Хасанагић (22) и Борислав Попадић (21), обојица из Градишке, ухапшени су у полицијској акцији "Запад", због сумње да су крајем прошле године опљачкали бензинску пумпу "Вест петрол" у улици Пут српске војске у том граду.

Двојац је уз пријетњу оружјем из поменуте пумпе украо 200 марака.

Из Центра јавне безбједности Бањалука саопштено је да су код осумњичених пронашли бројне доказе који их повезују са овим разбојништвом.

- Ријеч је о пиштољу који су осумњичени користили у пљачки, као и гардероби и бејзбол палици - рекли су у полицији.

Према незваничним информацијама, полиција је пиштољ пронашла код Александра Којића (20) и дошла до сазнања да га је он купио од Радована Матића (20). Испитивањем ових осумњичених и даљом истрагом утврђено је да су пумпу опљачкали Хасанагић и Попадић.

- Хасанагић и Попадић су пљачку испланирали десет дана раније, што су током испитивања и признали. О свему су се договорили у стану Хасанагића у Градишци. Након договора отишли су у напуштени објекат који се налази педесетак метара од бензинске пумпе "Вест петрол" у насељу Сточна пијаца. Пиштољ којим су починили пљачку су претходно посудили од Матића. Из тог девастираног објекта они су осматрали десетак дана пумпу и чекали најпогоднији моменат за пљачку - казао је извор близак истрази.

Према ријечима овог извора, разбојници су пумпу опљачкали 25. децембра прошле године у зору око четири часа. Тада су у канцеларије пумпе упали маскирани те пријетећи пиштољем и бејзбол палицама од радника тражили новац.

Власник пумпе Стојан Рађеновић након пљачке је испричао да су се пљачкашима успротивили радници Игор Л. и Милан М. и тада је дошло до нагуравања између њих.

- Један пљачкаш одмах је уперио пиштољ у радника Игора, који се налазио за пултом, насрнуо на њега и почео га ударати по глави. Други разбојник је кренуо ка просторији гдје се налазио радник Милан. Том приликом Милан га је одгурнуо, оборио на под и на тренутак савладао. Потом су обојица разбојника побјегла кроз задњи излаз, са мањом сумом новца - испричао је одмах послије пљачке Рађеновић.

Додао је да су разбојници тачно знали распоред просторија у бензинској пумпи. У тој пљачки разбојници су Игору нанијели повреде по глави, а Милану повреду руку.

Истрагом овог случаја је утврђено да су разбојници послије ове пљачке отишли до напуштеног објекта, гдје су се пресвукли. Гардеробу коју су користили током пљачке и дрвену палицу сакрили су на непознату локацију. Након тога отишли су до Матића, коме су вратили пиштољ који су од њега позајмили за пљачку.

- Утврђено је да је, да би прикрио доказе, Матић пиштољ након пљачке продао Којићу - истакао је извор близак истрази.

Пријаве

У полицији су, наводећи иницијале осумњичених, казали да ће против Вернеса Хасанагића и Борислава Попадића бањалучком Окружном тужилаштву доставити извјештај који ће их теретити за разбојништво.

Радована Матића, од кога су позајмили пиштољ, полиција терети за недозвољену производњу оружја или експлозивних материја. Против Александра Којића, који је од Матића купио пиштољ коришћен у пљачки, биће покренут прекршајни поступак на основу одредаба Закона о оружју и муницији РС.

Хронологија

- Пљачку пумпе испланирали у стану Хасанагића

- Пумпу осматрали из напуштеног објекта у близини

- У пумпу упали 25. децембра око четири часа

- Напали раднике и отели им 200 КМ

- Након пљачке враћају се у напуштени објекат

- Пресвукли се, а гардеробу и дрвену палицу сакрили

- Пиштољ вратили власнику Радовану Матићу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана