Градишка: Наредне седмице појачана контрола возача трактора

Срна
Градишка: Наредне седмице појачана контрола возача трактора

ГРАДИШКА- На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од 5. до 11. октобра биће спроведена акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача трактора, радних машина и техничке исправности возила.

За девет мјесеци ове године на подручју Полицијске управе Градишка евидентирана је једна саобраћајна незгода у којој је смртно страдао возач трактора, саопштено је из ове управе.

У истом периоду три возача трактора су задобила лакше тјелесне повреде, а у шест случаја су проузроковали саобраћајну незгоду.

Из Полицијске управе Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Посебно апелују на учеснике који управљају тракторима и радним машинама у саобраћају да учествују са технички исправним возилима, да приликом вожње користе упаљено жуто ротационо свјетло, а да им возила буду регистрована.

"Осим тога, возачи су дужни да се приликом укључивања са земљаног пута, односно површине на којој се не одвија саобраћај, скину блато и друге материје са точкова и других дијелова возила, те да у прикључним возилима не врше превоз више лица од дозвољеног", наводе из Полицијске управе Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана