Градишка: Мигранти гребали и давили мјештанина

Јелена Станић
Градишка: Мигранти гребали и давили мјештанина

ГРАДИШКА - Не могу ока склопити због напада миграната, не осјећам се безбједно. Ударили су ме и давили. Они мене могу да убију пред кућним прагом, а ја не смијем да се браним, казао је за “Глас Српске” Алмир Тимиротић (55) из Градишке којег су напали мигранти.

Све се десило у сриједу увече испред Тимиротићеве куће, након чега су лисице на руке стављене Алжирцима Ахмедину Крусху (30) и Елаиду Билаиду (25). Тимиротић каже да га не може умирити ни чињеница што су неколико часова након немилог догађаја ухапшени нападачи, а само неколико дана раније жртва миграната била је и његова комшиница.

Тимиротић живи са супругом у мирном насељу у Савској улици, а кобно вече био је сам у кући. Супруга Јасмина отишла код сина и снахе, а њих двоје су неколико тренутака пред напад причали путем телефона.

- Договорили смо се да одем по супругу за један сат. Било је око девет увече када смо завршили разговор. Тада сам чуо само лавеж пса и изашао напоље да видим шта се дешава - почео је причу о немилом догађају.

Додао је да је пас био у боксу код паркираног аутомобила, те је Тимиротић

не слутећи да ће се нешто десити, отишао да га провјери за сваки случај.

- Био је мрак и само сам осјетио како је неко скочио на мене, а затим сам чуо два мушка гласа како вичу на страном језику. Ударали су ме по лицу, гребали и давили, а онда су се вјероватно уплашили и побјегли. Када сам дошао себи позвао сам полицију - испричао је овај мјештанин показавши нам шумарак који је од његовог дворишта удаљен око 50 метара гдје се налази шатор у коме су боравили. 

Док њен супруг потресен сједи наслоњен на штап и прича са екипом “Гласа Српске”, супруга Јасмина кроз сузе додаје да од шока да јој је муж нападнут није знала како је стигла до болнице и куће.

- Бојим се за Алмирово здравље, како ће овај стрес да утиче на њега. Страх ме је да опет не дођу и поново нас нападну -  рекла је Јасмина и додала да су им осим дјеце и породице велика подршка комшије.

Једну од њих, коју су три дана раније напала тројица миграната, затекли смо испред куће која је удаљена десетак метара од породице Тимиротић.

- Попела сам се на спрат у коме нема свјетла и затекла тројицу миграната. Скочили су на мене и почели ме давити. Када су чули галаму напољу побјегли су - испричала је мјештанка која није жељела да јој објавимо име.

Један од мјештана, који је такође желио да остане анониман, казао је да је неколико миграната долазило у његов кафић гдје су пили безалкохолна пића, те да до сада нису били проблематични, али како је додао, страхује за сигурност своје дјеце.

У Полицијској управи Градишка потврдили су, наводећи иницијале, да су двојица држављана Алжира ухапшени недуго након напада.

-  Против А. К. и Е. Б.  ће бити поднесен извјештај за повреду Окружном тужилаштву Бањалука, а обавијештен је и Теренски центар за странце Бањалука који настављају са радом из њихове надлежности - рекли су полицији и додали да апелују на грађане да их обавијесте на број телефона 122 уколико примијете мигранте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана