Градишка: Дрогиран и без положеног возачког испита возио мотоцикл

Срна
Foto: Архива

ГРАДИШКА- Полиција у Градишци пронашла је марихуану код лица чији су иницијали Н.Х, а за које је тестирањем утврђено присуство ТХЦ-а у организму.

Ово лице, које је полиција контролисала синоћ око 22.20 часова, управљало је мотоциклом прије стицања права на то, те је утврђено да је ријеч о вишеструком повратнику у вршењу прекршаја и који има већи износ неплаћених новчаних казни.

Од лица Н.Х. одузета је дрога и мотоцикл, те ће Основном суду Градишка бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из области Закона о производњи и промету опојних дрога и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Из Полицијске управе Градишка напомињу да ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности у вези са контролом учесника у саобраћају са акцентом на контролу присуства опојних дрога или психоактивних лијекова у организму.

Полиција позива учеснике у саобраћају да се придржавају одредаба Закона о основама безбједности саобаћаја на путевима у БиХ да би властиту и безбједност осталих грађана подигли на што већи ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана