Горњи Вакуф: Возилом усмртио пјешака и побјегао па му отац помагао да сакрије трагове

ГС
Горњи Вакуф: Возилом усмртио пјешака и побјегао па му отац помагао да сакрије трагове

Полицијски службеници ПУ Бугојно успјешно су расвијетлили убиство које је починио несавјесни 26-годишњи возач на подручју Горњег Вакуфа, а затим побјегао с мјеста несреће и с оцем покушао прикрити доказе, сазнаје Кликс.ба.

Тужиоци су дјело оквалификовали као "Тешко кривично дјело против сигурности јавног промета", а саобраћајна несрећа је пријављена 31. јула када је страдао пјешак Ј.Б.

Возач је побјегао и покушао сакрити доказе, али полиција је истрагом дошла до вриједних информација које су расвијетлиле цијели случај. Након несреће возач је побјегао, а затим је с оцем на аутоотпаду налазио друге дијелове аутомобила како би прикрио доказе.

"Оперативним радом на терену полицијски службеници ПУ Бугојно су дошли до сазнања да је осумњичени за извршење предметог кривичног дјела М.П. рођен 1997. године из Горњи Вакуф-Ускопља, који је у тренутку саобраћајне незгоде управљао путничким моторним возилом марке Ауди, док је за кривично дјело 'Помоћ починитељу послије учињеног кривичног дјела' осумњичени И.П. рођен 1972. године из Горњи Вакуф-Ускопља", саопштено је из МУП-а Средњобосанског кантона.

У сарадњи са надлежним Кантоналним тужилаштвом против осумњичених се подузимају законом прописане мјере и радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана