Горјеле двије куће у Зворнику: Погинула једна особа, троје повријеђених

Н.Т.
Foto: Илустрација

ЗВОРНИК - Мушкарац В.М. (37) из Зворника је погинуо у пожару који је избио у породичној кући у насељу Улице у Зворнику, а том приликом повријеђени су три особе, потврђено је у Полицијској управи Зворник.

Како је саопштено у пожару су повријеђени С. М.  (64) и С.М. (36), који су били у кући, док је приликом интервенције на гашењу  повријеђено лице П.М. које се само јавило у болницу Зворник.

Повријеђени С.М. и С.М.  су превезена у Дом здравља Зворник, а како су рекли у овој болници око 3.20 часова примљена су два пацијента, код којих су установљене опекотине другог степена, као и удисање угљен моноксида.

Руководилац Службе професионалне ватрогасне јединице града Зворника Славиша Милић казао је „Гласу Српске“ да им је пожар у кући у насељу Улице пријављен око 2.32 часа.

- Одмах су смо изашли на терен и  уласком у кућу у приземљу у којем је и избио пожар смо затекли  жену у бесвјесном стању, док смо обиласком других просторија у купатилу пронашли два мушкарца, од којих је један, нажалост, већ био мртав. Све смо их извукли и повријеђени су превезени у болницу - рекао је Милић.

Додао је да су је на гашењу пожара  интервенисало пет ватрогасаца с два возила.

- Борба са ватром трајала је од 2.40 па скоро до пет часова ујутро када смо угасили пожар. Кућа није у цјелости изгорјела и успјели смо да спријечимо да се ватра прошири. Узрок пожара утврдиће противпожарни инспектор -рекао је Милић.
Како су казали у Полицијској управи  Зворник полицији је јутрос око 2.30 часова пријављен пожар у породичној кући С.М. у мјесту Улице  у Зворнику. 

Истакли су да су их о овом пожару обавијестили припадници Територијалне ватрогасне бригаде Зворник који су локализовали пожар.

-  У наведеном пожару је лице В.М. смртно страдало, а лица С.М. и С.М. задобила тјелесне повреде због којих су упућени у јавну здравствену установу Болница Зворник. Приликом интервенције, лице П.М. је задобило тјелесне повреде, због којих се јавило у ЈЗУ Болница Зворник. О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који је присуствовао увиђају и наложио вршење обдукције смртно страдалог лица, а након чега ће се изјаснити о квалификацији догађај  -стоји у саопштењу.
Додаје се да је исту вече око један час иза поноћи пријављен пожар у породичној кући О.В. у насељу Улице.

- Полиција је изашла на терен и утврдила да је пожар угасио власник куће. Лице мјеста је обезбијеђено, а повријеђених није било-рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана