“Горила“ уловила Добојлије: „Пали“ због дроге и оружја

Небојша Томашевић
“Горила“ уловила Добојлије: „Пали“ због дроге и оружја

ДОБОЈ - Полиција је у акцији "Горила"  ухапсила С.Г. и М.С.  са подручја Добоја због сумње да су шверцовали наркотике и недозвољено посједовали оружје.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој, хапшење је спроведено у оквиру акције "Плантажа 2024" током које је  пронађена плантажа са засадом индијске конопље.

- У оквиру акције "Горила" на основу наредбе Основног суда у Добоју обављен је претрес на више локација, приликом чега је пронађено и одузето три пакетића са садржајем зелене биљне материје која изгледом асоцира на марихуану тежине од 48,9 грама, аутоматска пушка са оквиром у којем су се налазила 24 метка, 30   комада муниције за аутоматску пушку, предмети који су намијењени за паковање опојне дроге и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела - наведено је у саопштењу.

Навели су да  С.Г. сумњиче да је извршио кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога као и М.С. коме се још на терет ставља и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Подсјетили су да  су полицијски службеници Полицијске управе Добој, 30. јула  на подручју града Добоја пронашли плантажу са 813 засађених стабљика које  изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље дужине од 50 до 140 центиметара.

- По комплетирању предемета против наведених лица Окружном јавном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о извршеним кривичним дјелима- закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана