Горажданин спасио жену од утапања у Дрини: Добар сам пливач, али ово је било невјероватно тешко

ГС
Foto: Фејсбук

ГОРАЖДЕ - Права драма одвијала се јуче око 18 сати на излетисту Садба код Горажда.

Храбри Џенан Аџем успио је спасити од утапања жену која је скочила у набујалу Дрину.

За њом је у воду скочио и полицајац Муамер Карахоџа који није био на дужности у том моменту.

– Све се десило синоћ око 18 сати, ја сам с пријатељима био на излету на Садби, Дрина је у том тренутку тако брзо надолазила да не памтим да сам то икад раније видио. Тада сам видио да нека особа улази у воду и нешто говори. Била је на другој страни и није јој било могуће прићи – испричао је Аџем за Кликс.

Дозивао ју је и молио да не скочи, али она није послушала.

– Мозак ми је радио у секунди, супруга ми је говорила да идем аутом да возим до моста јер сам био с друге стране. То сам урадио, кренуо до моста спреман да је сачекам и скочим у воду. Већ у том моменту окупљала се полиција и санитет је стигао. Процјенио сам да има времена па сам трчао до обале, она се држала за једну стијену, али сам видио да ће потонути – казао је.

Видио је да је полицајац Карахоџа скочио, али он је био на другој страни, вода га је носила.

– Било је немогуће спасити је тако. Некако сам успио да приђем. Већ се онесвјестила и тонула је. Било је страшно, али сам добио снагу и успио је извући. Срећа, драги Алах ми је дао снагу, ја сам добар пливач, цијели живот на Дрини, али ово је било нешто невјероватно тешко. Хвала Богу, успио сам – испричао је Џенан.

Истиче како је тек касније размишљао о свему, сретан што је спасио једну особу.

– Не знам детаље због чега је скочила. Знам да није била добро. Знам да је ово што сам урадио природно, можда би свако то урадио. Свака част полицајцу који је скочио, али то је било много ризично. Дрина је била опасна и нико с друге стране не би могао доћи до ње. Још сам под утиском свега, свјестан да је све било ризично, али јутрос кад ме мој син Аријан загрлио, био сам пресретан јер сам помислио да ће и ту жену грлити њена дјеца. Све друго није важно – казе Џенан

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана