Горану Џонићу потврђена доживотна робија за убиство породице Алексић

GS
Foto: Tanjug

Апелациони суд у Нишу правноснажно је осудио Горана Џонића из алексиначког села Моравца на доживотну робију одлучујући по жалби коју је на првостепену пресуду којом му је изречена истовјетна казна, изјавила његова одбрана.

Како је саопштила ова правосудна институција, петочлано вијеће Апелационог суда након јавне сједнице одржане 17. јануара ове године преиначило је пресуду Вишег суда од 13. јуна 2023. године те му у казну доживотног затвора урачунало вријеме проведено у притвору од 23. октобра 2021. године до упућивања у установу за извршење казне затвора.

У осталом дијелу одбијена је жалба браниоца окривљеног и првостепена пресуда је потврђена. Урачунавање притвора у извршено је ради прецизирања времена када окривљени може поднијети молбу за условни отпуст а законом је прописано да лица која су осуђена на казну доживотног затвора то могу да учине након издржаних 27 година а у то вријеме се урачунава и вријеме проведено у притвору. Апелациони суд је 9. фебруара списе предмета са одлуком доставио Вишем суду који ће ту одлуку у најкраћем року доставити странкама и свима који по закону требају да је приме.

Џонићу је доживотна робија изречена због убиства брата од тетке Горана Ђокића, његове супруге Гордане и двадесетпетогодишње Лидије које је из користољубља убио а затим запалио, преноси к1инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана