Глумили пресретаче и узели паре од возача, ухапшена два полицајца

Курир
Глумили пресретаче и узели паре од возача, ухапшена два полицајца

БЕОГРАД- У Посебном одјељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушана су два полицајца из ПС Сурчин Александар Н. (30) и ПС Раковица Стефан Н. (30) због сумње да су 18. августа 2024. године извршили продужено кривично дјело Злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

- Сумња се да су они између 2 и 3 часа послије поноћи, лажно се представљајући да су припадници саобраћајне полиције, на обилазници аутопута Београд - Ниш од тројице страних држављана, који су управљали моторним возилима аустријских, њемачких и енглеских регистарских ознака, узели новац у укупном износу од 210 евра и два таблета, како им, наводно, не би писали прекршајне пријаве. У сва три случаја, осумњичени су користили путничко моторно возило марке бмв на којем су замијенили регистарске ознаке, те су извршили претицање и заустављање са упаљеном свјетлосном сигнализацијом - лед ротацијом и примијенили полицијско овлашћење провера и утврђивање идентитета - саопштили су из Вишег јавног тужилаштва у Београду и додали:

- У тренутку извршења кривичног дјела Александар Н. је био на боловању, а Стефан Н. није био радно ангажован. Осумњичени су на саслушању негирали извршење кривичног дјела. Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор да не би утицали на свједоке и да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана