Главићу предложен притвор за покушај убиства

Јасмина Салопек
Главићу предложен притвор за покушај убиства

БАЊАЛУКА – Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука (ОЈТБЛ) предложио је Окружном суду у овом граду да се осумњиченом Стефану Главићу (27) из Бањалуке одреди притвор због сумње да је, након свађе, пуцао из пиштоља у оштећеног Д. В.

Из Окружног тужилаштва Бањалука саопштили су да је Главић починио кривично дјело покушај убиства у стицају са кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из Кривичног законика Републике Српске.

-Осумњичени је јуче један час иза поноћи у Бањалуцу, у мјесту Љубачево, засеок Ераци, након краће вербалне расправе са оштећеним В. Д., употребом ватрeног оружја пиштоља испалио више хитаца у правцу оштећеног, усљед чега је оштећени задобио тјелесне повреде – саопштили су из тужилаштва.

Како су навели у саопштењу, Главић је неовлаштено на јавном мјесту носио ватрено оружје чије набављање је грађанима дозвољено, а за које нема оружани лист односно, дозволу за држање оружја.

-Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалисификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те из разлога околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке – навели су у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана