Главићу одређен притвор

Н. Т.
Главићу одређен притвор

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак бањалучког Окружног суда одредио је притвор Стефану Главићу (28) из Бањалуке због сумње да је покушао да убије комшију Дејана Вишекруну, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено на страници суда, наводећи иницијале, Главића терете за кривична дјела покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Притвор му је одређен на приједлог Окружног тужилаштва у Бањалуци.

 

Злочин се догодио у ноћи између 8. и 9. јануара око 1.15 часова  у Љубачеву након што су поменути били на прослави крсне славе код комшије.

Како се сазнаје до сукоба је дошло када су изашли из куће  и том приликом су се псовађали, а Главић је иза појаса извадио пиштољ ”ЦЗ 999 Шкорпион” и према Вишекруни испалио више хитаца и то у присуству своје мајке В.Г. и познаника Р.В. Том прилимком Вишекруну су погодила два хица у груди и надлактицу. 

Главић и Вишекруна су добри познаници и кобне вечери  обојица били под дејством алкохола.

Детаљи пуцњаве у Љубачеву: Након славља упуцао комшију

Према незваничним информацијама полицију је о овом обрачуну обавијестио радник Службе хитне помоћи, а Главић је наводно  сам позвао полицију и рекао како је "убио комшију". Након ових обавјести на  мјесто догађаја су упућени полицијски службеници ПС Лауш и Полицијске станице за интервенције и Главић је ухапшен. Повријеђени Вишекруна превезн је у Универзитетско-клинички центар Републике Српске и његово стање је тренутно стабилно.

Према  незваничним информацијама Главић је након инцидента недалеко од мјеста злочина одбацио пиштољ, који је током истраге пронађен, а потом је позвао ПУ Бањалука и рекао да је убио комшију, пише АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана