"Глас Српске" сазнаје ко је обухваћен акцијом "Код"

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Славиша Накић, Горан Сирар и Саво Манојловић ухапшени су у акцији "Код", док су потјернице расписане за Витком Јокићем и Бојаном Кошарац, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама они су на подручју Аустрије починили више крађа, а између осталог су крали и скупоцјене сатове "ролекс". Сви они су познати од раније по кривичним дјелима.

Акцију "Код" извели су припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Акција "Код": Ухапшене три особе због крађа по Аустрији

Како је саопштено из МУП-а РС, наводећи иницијале осумњичених, током акције обављено је неколико претреса на локацијама које користе осумњичена лица.

-  Приликом претреса пронађено је оружје, муниција, скупоцjени сатови, као и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима која им се стављају на терет. Акција "Код" је међународног карактера  и усмјерена на процесуирање извршилаца кривичних дјела тешка крађа на подручју Аустрије - саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Током акције остварена је и сарaдња са  полицијским управама Источно Сарајево, Бијељина и Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана