"Глас Српске" доноси детаље из истражних списа акције "Галерија"

Н.Т.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Осумњичени Саша Липовац (53) из Градишке набављао је веће количине кокаина те их давао петорици својих сарадника који су заједно са њим ухапшени у акцији "Галерија", а они су наркотике продавали по цијенама од 150 до 450 КМ зависно од количине.

Ово се између осталог наводи у приједлогу за одређивање притвора Липовцу те Мирку Радаку (43)  Огњену Шоботи (31) Данијелу Тодоровићу  (36),  Страхињи Дринићу (39) те професору Александру Грандићу (43) сви из Градишке. Након испитивања у тужилаштву осумњичени Никола Јанковић (40) је пуштен да се брани са слободе.

Тако је поменута петорка осумњичених, како пише у приједлогу за притвор,    наркотике које су преузимали о  Липовца продавала даљим корисницима. Како се наводи у истражним списима Дринић је у неколико наврата продао кокаин и у свом локалу "Галерија" у Градишци по коме је и поменута акција добила име.

Наркотике је продавао и сам Липовац и то по цијени од 200 евра, а Јанковић је преузети кокаин ради даље продаје предавао Радаку у његовом фризерском салон, а он му је за куповину наркотика  предавао од 300 до 600 КМ.

Осумњичени професор Грандић у свом стану је чувао спид који му је оставио Радак  којем је дао 50 КМ на име дијела дроге.

Како сазнајемо тужилаштво даље терети Дринића да је дрогу давао другима да уживају у његовој кафани "Галерија", док Шобота терете да је наркотике давао на уживање у свом локалу "ОЛХ". Тодоровића сумњиче да је наркотике давао другима да конзумирају у стану који је користио.

Осумњичени су  ухапшени у сриједу у акцији "Галерија"  током које је  било  ухапшено 10 осумњичених, а  њих седам је предато  бањалучком Окружном тужилаштву. Поступајући тужилац је након испитивања затражио одређивање притвора Липовцу, Радаку, Шоботи, Тодоровићу, Дринићу и Грандићу. Та мјера је упућена због бојазни да ће осумњичени утицати на свједоке или поновити кривично дјело, а приједлог је упућен Окружном суду у Бањалуци и данас се одржава рочиште на коме ће судија да одлучити о том приједлогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана