"Глас" доноси имена ухапшених и детаље акције која је разбила криминалну групу

Небојша Томашевић
"Глас" доноси имена ухапшених и детаље акције која је разбила криминалну групу

БАЊАЛУКА – Пет особа ухапшено је у акцији полиције "Window" због сумње да су у протеклом периоду проваљивали у станове и крали све што им се нађе под руку, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да су ухапшени Сретен и Борис Симић, те Бранислав Миличић из Бијељине, те Дарко Јокић и Дејан Мијатовић из Зворника.

Према незваничним информацијама код осумњичених је пронађен и ометач сигнала који су користили за провале.

- Тим ометачем су спречавали даљинско закључавање врата гаража, капија, возила. Након што власници притисну дугме за закључавање оно не реагује,а провалници након тога ступају у акцију и улазе кроз отворена врата-појаснио је извор близак истрази.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске наводећи иницијале, ухапшене терете да су на подручју Српске починили 12 кривичних дјела тешка крађа.

"Пала" провалничка група која је "харала" Српском

- Акција "Window" се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци и ухапшено је пет особа и то С.С., Б.С., Д.Ј., Д.М. и Б.М. У току су претреси на више локација широм Српске – наведено је у саопштењу МУП-а. Навели су да акцију спроводе припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Градишка, а у сарадњи са полицијским управама Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Источно Сарајево, под - МУП Републике Српске позива грађане који су у протекла три мјесеца имали провале у њихове стамбене или пословне објекте, а која дјела нису пријавили полицији, да то учине у надлежним полицијским станицама или путем бесплатног броја телефона 122-наводе у МУП Српске.

Појаснили су да ће након завршених претреса и извршене криминалистичке обраде осумњичени ће бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана