"Глас" доноси детаље полицијске акције код Добоја

Небојша Томашевић
"Глас" доноси детаље полицијске акције код Добоја

БАЊАЛУКА - Специјална опрема за рад путног прелаза вриједна 550.000 КМ, која је пронађена након четири године крађе, била је смјештена у просторијама које користи Слободан Симић из Модриче који је притворен због тешких крађа, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да се ради о већој количини сервера, рачунара, монитора и друге опреме произвођача "Мокса" које се користе за даљинско очитавање података, снимање и праћење саобраћаја.

Опрема је нађена у кући А.К. и власништво је јавног предузећа "Аутоцесте ФБиХ. Како сазнајемо опрема је прије четири године демонтирана и украдена на дионици ауто-пута од Оџака до граничног прелаза Свилај.

- Лице у А.К. у чијој кући је нађена опрема највероватније са крађом нема ништа и оно је само дало просторије на кориштење.

С обзиром на чињеницу да је опрема нађена у просторијама које користи лице познато по крађама Слободан Симић провјеравамо да ли он има везе са тим. Биће испитано да је Симић опрему добио од неког на чување или купио или можда је један од лопова који ју је украо.

За сада не можемо рећи да је он осумњичен за крађу опреме - рекао је извор близак истрази. Како је саопштено из Полицијске управе Добој, опрема је пронађена 25. јуна претресом куће А.К. са подручја града Добоја.

- Полицијски службеници Полицијске управе Добој оперативним радном на терену дошли су до сазнања да се код наведеног лица налазе предмети који потичу из кривичног дјела тешка крађа које је од стране непознатог лица извршено на штету Јавног предузећа „Аутоцесте ФБиХ“.

Та крађа је пријављена Полицијској управи Оџак 28. априла 2020. године-стоји у саопштењу полиције. Додаје се да су претресом куће поменутог полицајци пронашли и одузели специјализовану електронску опрему за рад путног прелаза у вриједности од око 550.000 КМ.

- Наставља се рад на утврђивању свих чињеница, као и идентификовање извршилаца наведеног кривичног дјела у сарадњи са Федералном управом полиције – стоји у саопштењу ПУ Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана