Гинеколог из Градишке мора да плати 10.000 КМ казне јер је од трудница узимао мито да би их породио

Небојша Томашевић
Гинеколог из Градишке мора да плати 10.000 КМ казне јер је од трудница узимао мито да би их породио

БАЊАЛУКА - Гинеколог опште болнице у Градишци Драган Јањић (53) осуђен је у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду на новчану казну, односно мора да плати 10.000 КМ казне јер је од трудница узимао мито да би их породио.

Пресуду је изрекла судија Сњежана Кудрић, а Јањићу је казна повећана за 4.000 КМ у односу на ранију пресуду. Претходну пресуду је укинуо Врховни суд Републике Српске и случај вратио на поновљено суђење.

Како је саопштено из Окружног суда, оптужени  је  новчану казну дужан да плати 30 дана након правоснажности пресуде. Наводи се да је од њега одузета имовинска корист од 900 марака и 200 евра.

- Ако оптужени у року не плати новчану казну,она ће бити замијењена за затворску тако што ће му за сваких 100 марака бити одређен дан затвора -саопштио је Окружни суд.

Јањић је првостепеном пресудом био осуђен  на 6.000 КМ новчане казне за двије од укупно шест тачака оптужнице. Проглашен је кривим да је  од Гордане Јањанин узео 500 марака мита да би породио њену снаху Дијану и због тога што је од Вељка Бабића узео 200 евра да би породио његову супругу Марију. У пресуди је наведено да је Јањић од Дијанине свекрве Гордане тражио 700 марака, али му је она рекла да нема толико и упитала га да ли може да му да 500 КМ, на шта је он пристао и узео новац. Наведено је да је супружницима Бабић, након што је прегледао Марију, рекао да од њих зависи како ће проћи пород, па му је Вељко дао двије новчанице од по 100 евра, које је узео.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана