Гимназијалац убијен хицем у прса, тужилаштво затражило притвор за осумњиченог

ГС
Гимназијалац убијен хицем у прса, тужилаштво затражило притвор за осумњиченог

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је Кантоналном суду у Сарајеву да одреди једномјесечни притвор осумњиченом Адему Шуману због кривичног дјела убиство при безобзирном и насилничком понашању.

Ријеч је о убиству 19-годишњег Фариса Пендека, ученика Пете гимназије у Сарајеву, док су двојица његових пријатеља претучена. „Аваз” сазнаје да је Фарис Пендек убијен једним метком, а погођен је у прса. Био је на задњем сједишту у „ситроену“, иза сувозача, када је Шуман пуцао из пиштоља. Метак га је погодио испод руке и био је кобан.

Притвор Шуману предложен је због опасности од бјекства, односно да би боравком на слободи могао утицати на свједоке, прикрити доказе, као и због опасности да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемирења јавности.

Одређивање једномјесечног притвора предложено је и за Мерсима Саљевића и Елмедина Градишића, Шуманове помагаче. Њих сумњиче за кривично дјело помоћ извршиоцу након почињеног кривичног дјела.

„Аваз“ сазнаје да су Саљевић и Градишић крили Шумана на подручју Зенице. Тек када је расписана потрага, Шуман је одлучио да се преда полицији.

Пендек је сахрањен на гробљу Влаково, а сахрани је присуствовао велики број његових пријатеља, чланова породице, али и мјештана Сарајева. Ту се били и његови другови из Пете гимназије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана