Гилмару година робије: Испалио седам хитаца на жртву!

Небојша Томашевић
Гилмару година робије: Испалио седам хитаца на жртву!

Борис Митровић звани Гилмар осуђен је у Окружном суду у Источном Сарајеву на годину затвора због тешког поврјеђивања Немање Глухаковића којег је погодио са седам хитаца из пиштоља ранио у ноге у Источном Новом Сарајеву.

Гилмар је био оптужен за покушај убиства Глухаковића, али је дјело преквалификовано па је осуђен кривично дјело тешка тјелесна повреда. Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са  Окружним тужилаштвом у Источном Сарајеву. Споразум је прихватило судско вијеће па је на основу тога изречена пресуда.

Гилмару је у казну урачунато и вријеме проведено у притвору од 5. децембра 2022. године до 16. маја 2023. године. Пресудом је  ослобођен  од обавезе плаћања трошкова кривичног поступка, који ће пасти на терете буџет Републике Српске.

Према пресуди, све се десило 3. децембра 2022. године у Источном Сарајеву у угоститељском објекту "Ракија бар". Наводи се да је Гилмар након препирке из пиштоља испалио седам хитаца према Глухаковићу кога су погодила четири куршума и он је задобио три простријелне ране у предјелу лијеве поткољенице са пријеломом кости лијеве голењаче и простријелну рану десне наткољенице.

Како је раније саопштило Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, Гилмар је након свађе са Глухаковићем отишао до куће Х.А. те се са истим таксијем вратио до угоститељског објекта и са улазних врата запуцао на Глухаковића.

Митровић је након тога побјегао, а повријеђени Глухаковић је превезен у болницу „Србија“ гдје му је указана помоћ. Митровић се након три дана бијега  у присуству браниоца предао полицији, када је и ухапшен. Одбрана осумњиченог је још током истраге оспоравала правну квалификацију кривичног дјела истичући да је осумњичени признао да је испалио седам метака јер га је оштећени пљунуо у лице. Нагласили су да он није имао намјеру да га убије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана