Гатара иза решетака због преваре тешке 810.000 КМ

Н.Т.
Foto: Н.Т.

ДЕРВЕНТА - Општински суд у Дервенти одредио је једномјесечни притвор Зорици Дамњановић (64) из Земуна која је лажно се представљајући и убјеђивала да ће излијечити бројне болести и "скинути црну магију.

Она је осумњичена да је на тај начин од троје људи узела око  810.000 марака.

Притвор јој је одређен на приједлог Окружног тужилаштва у Добоју због бојазни од бјекства.

Дамјановићева је давала огласе на ТВ Дуга представљајући се као "Баба Персидa" и "Видовита Раденка" те наводила да "на даљину" лијечи бројне болести и скида црну магију. 

За сада су откривена три случаја, али сумња се да је на овај начин преварила велики број грађана. Највише новца 750.000 марака узела је, како се сумња  од мушкарца из Дервенте 2017. године. Полицији је тај мушкарац, а који тренутно живи у Њемачкој, рекао да га је преварила жена која се представила као „видовита Раденка". 

Његова супруга је боловала од рака дојке и он је контактирао "Видовиту Раденку" када је видио да се рекламира на "ТВ Дуга" како лијечи болести. слао новац и златни накит, са одјевним предметима и храном, како би она наводно могла да обави обреде те тако укупно дао 380.000 евра. 

Дамњановићева је другу превару починила 2016. године  када се лажно представила као „баба Персида".

- Полицији је једна жена пријавила да су она и кћерка пронашла оглас у којем се наводи да „баба Персида лијечи нервозу, несаницу и депресију на даљину". Ступиле су у контакт са њом и више пута јој слале новац. Током разговора она им је тражила да продају стан. Оштећена ју је послушала и продала стан у Добоју од 62 квадрата за 50.000 марака. Преваранткиња јој је рекла купи црну торбу да у њу стави кафу, слаткише, чарапе и другу гардеробу и да паре распореди по торби, што је она и учинила - каже наш саговорник.

Трећи случај је се десио недавно у Дервенти, након чега је осумњичена и ухапшена док је како сазнајемо преузимала новац. Жртва преваре је пријавила полицији у Оштрој Луци да је, такође на телевизији „Дуга", видјела оглас о скидању црне магије и ступила у контакт са том особом. 

- Та жена јој је рекла да у торбу спакује одјећу и да стави 13.000 марака, те да је пошаље или донесе до Дервенте, што је она и урадила. Затим је  јуче поново кренула аутобусом у Дервенту како би предала торбу преваранткињи, а у којој је била одјећа и још 3.000 марака. Полиција из Оштре Луке је обавијестила одмах полицију из Деревенте, гдје су пронашли осумњичену и ухапсили је – казао је извор близак истрази.

Дамњановићеву терете и да је 2017. године на подручју Пуле у Хрватској на исти начин преварила брачни пар  за 400.000 евра. 

Све је почело када су се супружници јавили на њен оглас у новинама, у којем је навела да лијечи молитвом. 

Она им се лажно представила као "мајка Миленија Милановић из ријечког манастира" и искористила њихову жељу за излијечењем.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана