ФУП у акцији "Игл" ухапсила 19 особа: Незаконито препродавали возила и утајили порез

Н.Т.
Foto: Уступљена фотографија

ЗЕНИЦА - Припдници Федералне управе полиције у акцији "Игл" јутрос су на подручју Зеничко-добојског кантона ухапсили 19 особа које се сумњиче за незакониту препродају возила и утају пореза.

Како је саопштено и полиције ухапшени су: А.Б. (35), Ј.К. (31), К.И. (41), И.Б. (78), И.Д. (49), А.Х. (39), Е.Б. (52), Х.С. (28), Х.М. (40), С.И. (37), У.Х. (48), А.К. (30), А.Х. (32), М.М. (52), Р.К. (41), С.Х. (36), К.Х. (45) из Зенице и О.Т. (55)  из Какња.

Према незваничним информацијама лисице на руке стављене су и неколицини полицајаца из Зенице.

Како сазнајемо међу ухапшенима су полицијски инспектори Ајдин Кокић и Изудин Даутовић, те полицајци Мурис Муслић, Аднан Хакановић, као и Јасмин Каваз, Един Бегановић, Хаџо Мушовић, браћа Сафет и Кадри Ибрахими, Алмир Хаџић, Амер Бегановић, Омер Токалић.

Из ФУП-а је саопштено да осумњичене терете за удруживање с циљем стицања противправне имовинске користи извршењем кривичних дјела.

- Осумњичени су  вршили набавку возила у БиХ и ван ње, те су их довозили и припремали их за даљу препродају. Такође, лица се сумњиче за посједовање скупоцјених путничких возила стечених извршењем кривичних дјела која су увозили на основу инвалидских повластица, те на тај начин избјегли плаћање обавеза. Те аутомобиле су појединим случајевима користили одређени временски период, а потом вршили њихову пререгистрацију на уже чланове својих породица као и на треће, њима познате особе-саопштено је из ФУП-а.

Наводи се да се ухапшенима на терет ставља на терет већи број кривичних дјела и то: удруживање ради чињења кривичних дјела, недозвољена трговина, кривотворење исправа, утаја пореза, давање дара и других облика користи, злоупотреба положаја или овлаштења, одавање службене тајне и примање дара и других облика користи.

Током акције полиција је, наводи се у саопштењу, претресла већи број локација те пронашла  одређени број моторних возила, оружје, новац у различитим апоенима, купопродајне уговоре, цигарете без акцизних маркица.

- Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције у Сарајеву бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу-наводи се у саопштењу ФУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана