Фудбалер Стојан Врањеш негирао кривицу

Небојша Томашевић
Foto: Н.Т.

БАЊАЛУКА - Познати бањалучки фудбалер Стојан Врањеш капитен ФК "Борац" у Основном суду негирао је кривицу по оптужници која га терети за наношење тешких повреде, док се његов брат Огњен Врањеш није изјаснио јер се налази у иностранству.

Ново рочиште на коме ће се Огњен изјашњавати о кривици заказано је за 18. октобар.

Против познатих бањалучких фудбалера браће Огњена и Стојана Врањеша потврђена је оптужница због напада на младића и дјевојку, који се десио 2020. у Робној кући „Боска" у Бањалуци.

Стојан Вукајловић адвокат браће Врањеш изјавио је да се Огњен није појавио у суду због тога што се налази у Белгији гдје професионално игра фудбал.

Вукајловић је рекао да се сукоб није десио онако како је написано у оптужници, те да ће то доказати на суђењу.

- Овде је првенствено на мети породица Врањеш због тога што су они познати и што су професионални фудбалери, па оштећени у том виде наду да извуку што већу имовинску корист – каже Вукајловић.

Он додаје да се радило о масовној тучи и да су раније други учесници дали изјаву да су се они тукли, а сада се не наводе у оптужници.

- У оптужници  је наведено и да је дјевојка задобиле неке повреде када је пала низ степенице, али је сигурно ни Огњен ни Стојан нису гурнули. То ћемо све доказати током суђења – истиче  адвокат Вукајловић.

Према наводима оптужнице, Огњен  је починио кривична дјела тешка тјелесна повреда и тјелесна повреда, а Стојан је оптужен за наношење тјелесних повреда.

Стојан је капитен ФК "Борца", док се његов брат поново вратио у фудбалски клуб "АЕК".

Браћу Врањеш терете да су 20. јуна прошле године око 1.50 часова напали Душана Комљеновића и његову дјевојку Ању Тртић, у објекту робне куће „Боска".

Све се дешавало након што су кренули да излазе из ресторана „Агапе". Сукоб се десио на другом спрату робне куће, на врху покретних степеница, које воде на први спрат.

-Тада је Огњен Врањеш физички напао Комљеновића и Тртић, који су се налазили на врху покретних степеница. Огњен је Комљеновића ударио шаком у главу, у предјелу лица, и тако му избио два зуба. Од силине ударца Комљеновић се скотрљао низ степенице и завршио на првом спрату - стоји у оптужници.

Додаје се да је у том тренутку Тртић  кренула према Огњену, али ју је он одгурнуо од себе. Она је затим пала низ покретне степенице и откотрљала се до првог спрата. Усљед пада она је задобила тешке тјелесне повреде у виду крвног подлива на лијевој страни грудног коша са преломом седмог и осмог ребра. Како стоји у оптужници ни након тога браћа Врањеш се нису смирила.

-Огњен је затим сишао низ исте степенице и поново физички напао оштећеног Комљеновића, а у нападу му се тада придружио и Стојан Врањеш-пише у оптужници.

Наводи се да је он пришао с леђа и бока оштећеном младићу и једном га урадио у предјелу главе и врат.

Осим тога, он је ноктима шаке гребао по врату Комљеновића и на тај начин му нанио додатне повреде.

Бањалучко Окружно тужилаштво кривицу браће Врањеша доказиваће саслушањем пет свједока и пет вјештака, те извођењем великог броја материјалних доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана