Формиран предмет против судије која је одбила одредити мјере забране Сулејмановићу

ГС
Foto: ГС

САРАЈЕВО - Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ формирао је предмет против судије Л. Н. из Градачца која је одбила да Нермину Сулејмановићу одреди мјере забране приласка убијеној Низами Хећимовић, а по приједлогу полицијске управе Градачац, пише "Аваз".

"У вези са Вашим упитом, желимо да Вас инфомишемо да је Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине формирао предмет по службеној дужности на основу чланака објављених у медијима о поступању судије Општинског суда у Градачцу. Канцеларија ће истрагом утврдити релевантне чињенице предмета, како би се испитали наводи о повреди службене дужности судије у поступку доношења одлуке", наводи се то и у званичном одговору из ВСТС БиХ за "Аваз".

Подсјетимо, троструки убица Нермин Сулејмановић брутално је у петак ликвидирао своју невјенчану супругу Низаму Хећимовић и убио још двије особе, три ранио, а затим починио самоубиство.

Само четири дана прије убиства судија Општинског суда у Градачцу Л. Н. је донијела рјешење којим је одбила приједлог Полицијске управе Градачац да се Нермину Сулејмановићу изрекну мјере забране узнемиравања, ухођења и приласка жртви.

Суд је о томе одлучивао након што је Низама партнера од којег је побјегла пријавила за насиље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана