Фалсификатор новца признао кривицу

Небојша Томашевић
Фалсификатор новца признао кривицу

САРАЈЕВО - Дарио Чукић звани ”Чука” (28) из Тузле, оптужен за кривотворење новца, закључио је споразум са Тужилаштвом БиХ у коме је признао кривицу и пристао да буде осуђен на годину и пет мјесеци затвора.

- У складу са споразумом од оптуженог ће се одузети већа количина кривотвореног новца, који је оптужени током 2020. године ради пуштања у оптицај у БиХ, прибавио од њему познате особе, у валутама евро и амерички долар УСД. Биће одузето више од 16 000 евра и 21 000 УСД - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Појашњава се да ће од оптуженог бити одузето 100 комада новчаница у апоену од 100 евра истог серијског броја, 113 комада новчаница у апоену од 10 евра истог серијског броја, 256 комада новчаница у апоену од 20 евра истог серијског броја, 94 комада новчаница у апоену од 10 долара истог серијског броја, те 115 комада новчаница у апоену од 100 евра истог серијског.

- Наведени кривотворени новац, оптужени није успио ставити у оптицај, јер је откривен након што је ставио у оптицај као праву, лажну новчаницу у износу од 20 евра, коју је пласирао на подручју Градачца. Потписивањем споразума о признању кривице  оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу  споразума изрекне Суд БиХ. Уколико суд прихвати споразум, предмет ће бити правоснажно окончан без судског поступка и главног претреса – наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана