Ево шта су за сређивање дуговања узимали ухапшени порески инспектори

Г.С.
Foto: Д. Поздеровић

Ухапшени порески инспектори терете се за укупно 20 кривичних дјела злоупотребе службеног положаја, примања мита и трговине утицајем.

За највећи број кривичних дјела и то 12 терети се Урош Зец који је уједно и првоосумњичени, затим Дејан Лазић за седам кривичних дјела, док се Милош Јањић терети за само једно дјело и то злоупотребу службеног положаја.

Извор Српскаинфо открио је да је омиљена локација гдје су склапани дилови за опрост пореских дуговања, инспекторима био познати бањалучки ресторан у којем се послужује врућа јагњетина.

Одређени послови склапани су и у кафани, али права је посластица ипак, био ручак.

– И гладни смо и жедни – говорили су инспектори Зец и Лазић пореским дужницима, обећавајући им да ће за “пар стоја евра” средити пореска дуговања.

Од власника једне рибарнице осумњичени Зец је наводно, узео 1.300 килограма ринфузне јабуке, након што му је дојавио када долази пореска контрола у којој су биле радне колеге осумњиченог.

У другом предмету Зец и Јањић су узели 1.800 марака од несрећне жене која је мислила да ће тај новац бити уплаћен за отплату пореског дуга.

Подсјетимо, Српскаинфо је објавила да је поред тројице ухапшених пореских инспектора Републике Српске којима је одређен притвор, под лупом Тужилаштва још најмање четворо осумњичених.

Ови осумњичени терете се за кривична дјела давања мита.

Порески инспектори Урош Зец, Милош Јањић и Дејан Лазић притворени су на мјесец дана одлуком Окружног суда у Бањалуци због опасности од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела.

Осумњичени су неколико мјесеци били на мети истражилаца, а током истраге забиљежен је велики број комуникација између пореских инспектора.

Све ће бити дио материјалних доказа у будућем кривичном поступку.

Порески инспектори Српске Зец, Јањић и Лазић терете се за кривична дјела злоупотребе службеног положаја, трговине утицајем и примања мита.

Истрагом у овом случају руководи Републичко јавно тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана