Епилог акције Жандармерије у Бањалуци: Ухапшена петочлана породица

Небојша Томашевић
Епилог акције Жандармерије у Бањалуци: Ухапшена петочлана породица

БАЊАЛУКА - Славиша Тумара (40) из Бањалуке, за којим се трага годинама по потјерници Основног суда у Бањалуци, као и његове сестре Тамара и Татјана, те отац и мајка, Остоја и Беба Т. који су му пружали подршку у скривању ухапшени су јутрос у акцији Жандармерије бањалучке полиције, потврђено је “Гласу Српске”.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да су активности изведене под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а на основу наредби Основног суда у Бањалуци.

- С.Т. из Бањалуке, лишен је слободе, јер је за истим расписана централна потјерница од стране Основног суда у Бањалуци, због почињеног кривичног дјела прогањање, те због постојања основа сумње да је починило кривична дјела угрожавање сигурности, оштећење и одузимање туђе ствари, лажно пријављивање кривичног дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Због постојања основа сумње да су починила кривична дјела угрожавање сигурности оштећење и одузимање туђе ствари, помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела, лажно пријављивање кривичног дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја лишена су слободе лица Т.Т., Т. Т., О.Т. и Б.Т. сви из Бањалуке - наводе из полиције.

Додају да су у претресу стана у Бањалуци, који користе осумњичени којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

-У току је криминалистичка обрада наведених лица, а о лишењу слободе лица С.Т. обавијештен је Окружни центар Судске полиције Бањалука-наводе из полиције.

„Гласу Српске“ је незванично потврђено да се за Славишом трага дуже вријеме због прогањања дјевојке и неодазивања на суд.

Њега су припадници судске полицијw више пута покушали пронаћи, али је увијек успјевао да се сакрије.

Истрага је показала да су га чланови породице успјешно скривали и да је сво вријеме био у Бањалуци.

Против њега је 2019. године потврђена оптужница због сумње да је дуже вријеме прогањао дјевојку која је с њим прекинула љубавну везу. Како је наведено у оптужницо дјевојку је прогањао  од маја до децембра 2018. године. Након раскида љубавне везе, Славиша је дјевојку упорно пратио и спопадао гдје год би ишла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана