Епилог акције „Колонија“: У Сарајеву ухапшено 14 особа, међу њима и четири инспектора

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Четрнаест лица ухапшено је у полицијској акцији „Колонија“ у ФБиХ у вези са коруптивним кривичним дјелима, трговином дрогом и имовинским деликтима, а извршени су претреси на 19 локација у Кантону Сарајево.

Ухапшени су М.З. (26), К.А. (22), М.О. (21), Е.Ш. (22), С.Ћ. (22), А.А. (38), А.М. (28), Е.П. (34), К.К. (34), М.А. (42), Н.П. (32), С.П. (34), С.К. (34), Х.Х. (30), док се истрагом обухваћена и лица Х.Е. (23) и А.С. (22) која су у притвору, наводи се у заједничком саопштењу ФУП-а, МУП-а Кантона Сарајево и кантоналног Тужилаштва.

Како је истакнуто активности се односе на документовања групе лица која заједнички дјелује на подручју Кантона Сарајево и дужи период врше кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, те кривична дјела разбојништво и тешка крађа.

Приликом претреса пронађена је одређена количина канабиса, амфетамина, оружје, муниција, мобилни телефонски апарати и сим картице, те други предмети који потичу или се доводе у везу са наведеним кривичним дјелима, а биће доказ у кривичном поступку.

Овом акцијом обухваћено је и документовање лица која се доводе у везу са коруптивним кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја или овлаштења, примање дара и других облика користи, противзаконито посредовање и давање дара и других облика користи.

У вези коруптивним дјелима ухапшена су четири лица, те су на основу наредби Општинског суда у Сарајеву на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и Херцеговачко-неретванског кантона, извршени претреси на седам локација.

-Том приликом су пронађени предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелима, а биће кориштени као доказ у кривичном поступку -пише у саопштењу.

Акцију су спровели припадници ФУП-а и МУП-а Кантона Сарајево, под надзором Кантоналног тужилаштва.

Након криминалистичке обраде, ухапшена лица ће у законском року бити предата на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву кантона Сарајево уз извјештај о извршеним кривичним дјелима.

Активности на реализацији ове оперативне акције се настављају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана