Елезови сарадници иду пред тужиоца

ГС
Елезови сарадници иду пред тужиоца

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Ухапшени због трговине кокаином, хероином, амфетамином и другим врстама дроге, у оквиру данашње полицијске акције, након криминалистичке обраде биће предати у надлежност Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву, рекла је портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић.

Стокановићева је навела да је на криминалистичкој обради 14 ухапшених, након чега ће се знати тачан број лица која ће бити предата у даљу надлежност тужиоцу.

Она је подсјетила да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево заједно са Управом МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет и у сарадњи са Европолом реализовали вишемјесечну акцију назива “Код”, у оквиру које је данас, осим хапшења, извршено 27 претреса по наредби Окружног суда Источно Сарајево, а под надзором Окружног тужилаштва.

-Лица су осумњичена да су дужи период вршили куповину, дистрибуцију и новчану исплату кокаина, хероина, амфетамина, екстазија и осталих супстанци које се користе за производњу дроге и на тај начин извршили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге - рекла је Стокановићева новинарима у Источном Новом Сарајеву.

Она је додала да противправна имовинска корист причињена овим кривичним дјелом износи 2,75 мииона КМ.

У акцији је заплијењена  већа количина дроге, новца и наоружања.

 

Незванично, ухапшени су Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Борис Митровић, Емина Машић, Далибор Бамбарез, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

Група која је пала у акцији "Коде" повезана је са Дарком Елезом и сви су раније радили по његовом налогу, а послије његовог притварања наставили су се бавити криминалним пословима међу којима је и препродаја наркотика, потврђено је "Гласу Српске".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана