Експлозија у “Слободи”, има повријеђених!

Танјуг
Foto: РИНА

ЧАЧАК - У експлозији у фабрици намјенске индустрије “Слобода” у Чачку јутрос су повријеђене четири особе, од којих три лакше, а једна је задобила теже повреде, јавља репортер Танјуга.

Према информацијама са терена, до експлозије је дошло на одјељењу артиљерије, гдје је на производној траци експлодирао један пројектил.

Из Чачанске болнице је саопштено да је на ургентно пријемно одјељење  примљен мушкарац старости 36 година са опекотинама лица, врата и повредом руке и након опсервације смјештен на интензивну његу.

Посљедња експлозија у “Слободи” догодила се прије три године у јуну и тада није било повријеђених радника.

Предсједник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је да је најважније да се повријеђени опораве и да се што прије врате породицама и послу.

Вучевић је за ТВ Пинк рекао да се у тој фабрици рукује са запаљивим материјалима.

-То је производња која користи супстанце које су опасне и захтевају посебну пажњу - указао је Вучевић и додао да не треба прејудицирати шта је узрок експлозије и да треба сачекати шта кажу полиција, војна полиција, форензика.

-Најважније да нам људи буду добро. То је високоризичан посао. Надам се да ће људи бити добро. Иначе, „Слобода Чачак“ је јако добро организована и једна од најбољих фабрика са добрим асортиманом. Деси се и најсикуснијим радницима, нажалост -  навео је премијер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана