ЕКСКЛУЗИВНО Још родитеља из Српске тражи истину о својој дјеци!

Небојша Томашевић
ЕКСКЛУЗИВНО Још родитеља из Српске тражи истину о својој дјеци!

БАЊАЛУКА – Осим случаја мистериозне смрти дјевојчице Саре на коју је указано у документарном филму Центара за истраживачко новинарство "Гдје је Сара?" сумњива је смрт још три бебе за чију судбину се не зна, ексклузивно сазнаје "Глас Српске".

Адвокат Драган Толимир нашем порталу је рекао да се појавио већи број особа, поред родитеља поменуте Саре.

- Јавили су се родитељи чије је дијете требало бити у другом гробном мјесту, а није. На та два гробна мјеста заједно са Саром постоје четири нестала лица. Ради се о два лица за која je утврђено да нису ту и нека два чији идентитет није познат. Јавио се 10 до 15 људи са истим проблемима - рекао је Толимир.

Потврдио је да ће поднијети кривичне пријаве против НН лица, УКЦ и Градског гробља.

- На то сам указивао и подносио захтјев директорима Клиничког центра, Градског гробља и Градоначелнику Бањалуке да се састану са родитељима и да понуде рјешење. Они су на типичан политички начин пристајали на све, али није одржан састанак. Сада сам одлучио да се борим на други начин, да искористим заинтересованост медија и снимљеног филма и сада су добили главобољу коју су заслужили јер нису били конструктивни - рекао је Толимир.

Истакао је да родитељи извлаче три закључка у овом случају, шта се све могло десити.

- Први је да дијете није умрло и да је живо те некоме продано, а други да су продати остаци, односно органи дјетета, а  трећи да се ради о професионалној грешци и да се због тога крију остаци дјеце да се то не утврди - рекао је Толимир.

Додао је да ће у овом случају поднијети тужбу јер се мора дати нека сатисфакција родитељима те је нагласио да има довољно елемената да надлежно тужилаштво спроведе истрагу и утврди о чему се ради.

Александра Благојевић и Милош Купрешанин безуспјешно траже гроб свог дјетета, кћерке Саре, за коју су им три дана након рођења рекли да је преминула.

Након двије ексхумације гробова гдје су им рекли да је њихово дијете сахрањено ДНК анализа утврдила да није Сара.

Трагом приче о Сари новинари су утврдили да ни дијете Наташе Стијак из Брчког није сахрањено поред Саре, како су им рекли да јесте.

Повезани текстови:

Потврђено: Тужилаштво отворило предмет у случају „Сара“

Кривичнe пријавe за одговорност у случају „Сара“

БАЊАЛУКО: Гдје је Сара? (ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана