Џенана Ондер: Сви су знали да је Нермин Сулејмановић насилник, у мог оца и брата пуцао због раније пљачке

ГС
Џенана Ондер: Сви су знали да је Нермин Сулејмановић насилник, у мог оца и брата пуцао због раније пљачке

ГРАДАЧАЦ - Нермин Сулејмановић је опљачкао моју породицу у септембру 2015. године - отуђио је 54.200 евра из породичне куће и због тога се мој отац с њим судски спорио наредних осам година. Он је на посљедњем претресу признао неке ствари, али то још није закључено. Вјероватно је знао да ће ићи у затвор па је кренуо на њих.

Испричала је то за „Дневни аваз” Џенана Ондер којој је Нермин у свом крвавом походу убио оца и брата. У крвавом походу монструм из Градачца Нермин Сулејмановић убио је њеног брата Дениса и оца Џенгиза Ондера, тешко ранио мајку Харису.

- Цијела држава прича о фемициду, а нико не спомиње мог брата. Мој Денис је убијен у 23. години, а никада није никакав прекршај учинио нити је убицу познавао – каже она.

Додаје да су „сви у граду знали да је Нермин насилник, психопата, кабадахија…“

- Он је то одувијек био, није постао одједном све то. Имао је много дјела, а мало кривичних пријава. И када је имао кривичних пријава, није имао пресуда. Штитили су га од затвора. Начини на које је то извођено ме не занимају, нити ме он занима. Мени породицу нико не може вратити. Али част и углед итекако можемо… - истиче Џенана Ондер.

Исим доживљених траума и губитака, Џенану су, након трагедије, како каже потресле нетачне информације о односу с убицом.

-Донедавно сам била кћерка и сестра. Након тога мајка мале дјевојчице, узоран и савјестан грађанин ове државе. Истина је, ја сам познавала убицу. Познавао га је цијели град, Градачац је мало мјесто. Када сам имала свега 15 година, а он 26, покушавао је ступити у контакт са мном у више наврата, а с чиме сам ја упознала свог оца. Мој отац то није допустио, схватио је да је једина намјера том човјеку била да оствари материјалну корист од моје породице те да за то није бирао средства. Послао ме је у Њемачку на два мјесеца код породице, како би ме заштитио од Нермина – истакла је Џенана која данас има 24 године.

Додаје да је видјела Нермина неколико пута у животу, али никада с њим није с њим остварила никакав контакт.

Огорчена је, додаје, због бројних медијских извјештавања о наводном узимању новца из куће и бјежању с убицом и наглашава да је то лаж.

- У неким медијима покушавају сакрити грешке и пропусти надлежних тако што се у јавност пуштају неке изјаве, полуинформације, те апсолутне лажи наводних “пријатеља” њихове породице о потенцијалним мотивима убиства. Нико не спомиње бол моје мајке, која је још у болници у Тузли, на апаратима, у критичном стању, која је изгубила мужа и сина у једном дану, а и сама је умало подлегла од рана које јој је нанио зликовац Нермин Сулејмановић. Замислите како је тешко саопштити мајци да јој је син убијен, а отишао је на доручак с пријатељем. Она је својим очима видјела убиство мужа, та слика је прогања и знатно јој отежава опоравак због боли и стреса који преживљава упоредо с боловима од рана које је задобила од метака. Нико не спомиње моју бол, живим у страху да не изгубим јединог преосталог члана породице. У једном дану сам остала без оца, без брата, а и мамин живот је доведен у опасност - каже Џенана.

Наглашава да је Денис био амбициозан момак, софтверски инжињер, хуманитарац, који се никада ни с ким није замјерио.

-Отворио је властиту фирму у Брчком. Радио је велике пројекте за америчке школске системе. Био је много везан за породицу. Планирао је женидбу, прије мјесец је купио стан у центру града како би био близу родитељима - наводи Џенана.

Њен отац Џенгиз је, додаје био породичан и веома успјешан послован човјек. Без икаквих порока, наводи Џенана, и сукоба са законом.

- Никада није правио инциденте, нити је убицу на било који начин провоцирао - истиче Џенана Ондер, која је по доласку у Градачац видјела свог оца мртвог у дворишту.

Нермин Сулејмановић је на друштвеним мрежама уживо преносио убиство невјенчане супруге Низаме Хећимовић, коју је убио наочиглед њихове деветомјесечне кћеркице.

Након убиства Низаме, Сулејмановић је усмрио Дениса и Ђенгиза Ондера, оца и сина које је познавао од раније, и ранио је још три особе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана