Двојица Сокочана осумњичена за крађу возила

срна
Foto: ГС

ТУЗЛА - Сокочани чији су иницијали Љ.Б. (62) и Д.Б. (30) данас су, након криминалистичке обраде, уз извјештај предати тузланском Кантоналном тужилаштву због сумње да су у Тузли украли аутомобил "шкода октавиа", саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова (МУП) Тузланског кантона.

Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске станице Соколац, радећи на расвјетљавању кривичних дјела тешка крађа, а поступајући по наредби соколачког Основног суда, јуче извршили претрес стамбених и помоћних просторија на Сокоцу које користе Љ.Б. и Д.Б.

У претресу је пронађен аутомобил "шкода октавиа" за коју је тузланска полиција примила пријаву да је украден у Тузли, као и већи број дијелова возила за које постоји сумња да потичу из кривичних дјела, односно предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку. Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су, радећи на расвјетљавању и документовању кривичних дјела тешка крађа извршених у августу 2021. године над породичним кућама у Живиницама, када је украден златни накит и атомобил "ауди кју пет", дошли до сазнања да се у везу са описаним кривичним дјелом може довести лице Д.Б. из Републике Српске.

Поступајући по наредби Опшинског суда Живинице, а у сарадњи са припадницима Полицијске станице Прњавор, полиција је јуче извршила претрес стамбених, пословних и помоћних просторија у Прњавору које користи Д.Б. Приликом претреса пронађен је и привремено изузет већи број дијелова - врата возила, поклопац пртљажника, фарови, ретровизори, ауспух, сједишта, волан, АБС пумпа, инструмент табла, амортизери, као и други дијелови возила "ауди кју пет". Полиција Живиница наставља рад на документовању овог предмета, након чега ће надлежном Кантоналном тужилаштву бити упућен адекватан извјештај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана