Двојица оптужених за учешће у бруталном убиству измијенили изјаве: Тврде да су Ролда везали “из шале”

Небојша Томашевић
Двојица оптужених за учешће у бруталном убиству измијенили изјаве: Тврде да су Ролда везали “из шале”

БАЊАЛУКА - Бањалучани Борис Зорић (33) и Слободан Крнетић (33), које терете за учешће у убиству Бруне Ролда (53), у бањалучком Окружном суду негирали су да су жртву брутално тукли, те су рекли да су му ноге везали “из шале”, а не да га убију.

Обојица су пред судијама измијенили изјаве које су дали током истрага пред тужиоцем и у полицији. У овом случају већ је осуђен Раде Дрљача на 15 година затвора јер је ножем заклао Ролда, а потом запалио кревет на коме је лежао те је тијело било угљенисано.

Зорић је пред судијама тврдио да није тукао Ролда те да није видио како Дрљача туче жртву и на њега потеже нож.

- Цијели дан прије тога смо пили, а навече смо отишли у ту кућу. Шалили смо се и није нико тукао Ролда. Била је нека размирица око усташа, четника и видио сам када је Дрљача бацио, односно гурнуо на кревет Ролда, који је ударио главом о зид - казао је Зорић.

Додао је да му је Драган Јелача, који је био са њима, рекао да иду те су њих двојица и Слободан Крнетић отишли из куће до Обилићева, гдје су пили.

- Касније је дошао Дрљача и рекао “мислим да сам убио ћалета”. Тако је звао Ролда. Нисам тад ни помислио да га је заиста убио - рекао је Зорић.

Тужилац Далибор Врећо га је подсјетио на ранију изјаву у којој је рекао да је видио како Дрљача ножем замахује на Ролда и да га је ударао ногом и бацио од зид. Зорић је казао да је то рекао, али да је све то говорио како би што прије изашао из полиције. Тврди и да је све казао на основу Дрљачине приче коју је чуо у полицији. Казао је да је чуо да су инспектори Дрљачи давали алкохол да свашта прича. Крнетић је признао да је опалио шамар Ролду када је чуо да псује четничку мајку те нагласио да га више није тукао.

- Послије тога Ролд се сукобио са Дрљачом који га је бацио на душек на поду. Када је пао, онда га је изгазио ногама и изударао, али нисам видио када га је убо ножем - казао је Крнетић и додао да тад није узимао нож и стављао га Ролду под врат.

Крнетић је још испричао да су га у полицији тукли и малтретирали, али то није никоме пријавио јер је мислио да ће му бити још горе.

Бруно Ролд убијен је 25. новембра 2019. у напуштеној кући у улици Васе Глушца у Бањалуци, која је власништво Ивице Пезића. Прво је брутално претучен, а онда га је Дрљача заклао ножем.

Оптужница

Бориса Зорића и Слободана Крнетића оптужница терети да су са Радом Дрљачом брутално претукли Бруну Ролда те му пријетили ножем.

- Ролда су свезали. Зорић га је држао за ноге, а Дрљача и Крнетић су их везали марамом. Крнетић је потом узео кухињски нож и пришао Ролду говорећи му да ће га заклати. Одустао је и нож оставио на сто, али га је затим узео Зорић, пришао Ролду, прислонио му оштрицу на врат уз пријетњу да ће га заклати, али и он је одустао. Нож је затим узео Дрљача и убо Ролда у врат и убио га - наведено је у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана