Двојица Бањалучана пала због крађе бицикала

Небојша Т.
Двојица Бањалучана пала због крађе бицикала

БАЊАЛУКА - Лука Б. и малољетник из Бањалуке приведени су и испитани у оквиру акције "Сторм" због сумње да су украли четири бицикла вриједна око 7.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да поменуте терете да су починили четири тешке крађе.

- Осумњиченима се ставља на терет да су од јула прошле године до 11. јануара ове године улазила у гараже стамбених зграда, гдје су пронашла и украла четири бицикла, од којих је једно електрично чиме су оштећеним лицима причинили материјалну штету у износу од око 7 000 КМ.

Оперативним радом полицијски службеници су пронашли три отуђена бицикла, која ће бити враћени оштећеним лицима-наводи се у саопштењу. Додаје се да су све мјере и радње према малољетном лицу предузимају под надзором тужиоца за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

- Лице Л.Б. је лишено слободе и над њим је извршена криминалистичка обрада, а о свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, те након комплетирања и документовања предмета слиједи достављање извјештаја о почињеним кривичним дјелима- стоји у саопштењу.

Билић је познат од раније по кривичним дјелима и довођен је у везу са дрогама и крађама. Хапшен је лани у новембру у акцији "Накамура" такође због крађе бицикла. Билић је хапшен и почетком јуна у акцији "Кофер" када је бањалучка полиција пронашла око килограм марихуане.

Тада је заједно са њим пао и Лука .Према незваничним информацијама дио наркотика био је скривен у коферу који је пронађен код једног осумњиченог у подруму, а ињх двојица су наводно другари који су заједно намјеравали да препродају дрогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана