Серијски лопов из Бањалуке и дјевојка "пали" након крађе

Небојша Томашевић
Серијски лопов из Бањалуке и дјевојка "пали" након крађе

БАЊАЛУКА - Зоран Алексић и дјевојка В.А. из Бањалуке ухапшени су у полицијској акцији “Тастер” због сумње да су починили неколико провалних крађа, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично сазнајемо да Алексића терете за више крађа, док је В.А. осумњичена да је с њим учествовала у једној крађи.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, акција је спроведена у сарадњи са припадницима ПУ Мркоњић Град.

- Акција “Тастер” је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области имовинског криминалитета. За лице З.А. из Бањалуке постоји основа сумње да је починило три кривична дјела тешка крађа и покушај тешке крађе- наводи се у саопштењу.

Појашњава се да су полицијски службеници ноћас у 00.15 часова у Бањалуци, непосредно након извршења кривичног дјела лишили слободе лица З.А. и В.А. из Бањалуке,.

- Приликом хапшења код поменутих лица пронађено је и одузето 8.200 евра и 1.900 КМ, који су наведена лица украла 29.јула 2023. године из стамбеног објекта у Бањалуци - пише у саопштењу.
Додаје се да је предузимањем мјера и радњи у оквиру наведене акције утврђено да се лице З.А. може довести у везу су извршењем два кривична дјела на подручју Полицијске управе Бањалука и два кривична дјела на подручју Полицијске управе Мркоњић Град.

- Кривична дјела наведено лице је починило од почетка 2023. године, на начин да је искористило одуство власника из стамбених објеката, те употребом физичке снаге и подесног алата насилно отварало улазна или балконска врата, након чега је улазило у унутрашњост и отуђивало новац и златни накит. Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 20 000 КМ - стоји у полицијском саопштењу

Истиче се да се све мјере и радње у оквиру наведене акције предузимају  под надзором поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Истакли су да је току  криминалистичка обрада лица З.А. и В.А., а након тога ће З.А. уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведено у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Зоран Алексић познат је од раније по кривичним дјелима,углавном крађама. Хапшен је у фебруару с Синишом Б. због сумње да су починили 22 крађе и украли разне ствари вриједне 40.000КМ. Он је више пута хапшен због крађа и зато је оптуживан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана