Двојац ухапшен због крађе злата и новца укупне вриједности 20.000 КМ

Н. Т.
Foto: Илустрација

КОЗАРАЦ - Амар Р. (22) из Трнопоља и шеснаестогодишњак из Козарца ухапшени су због сумње да су украли златни накит, новац и друге ствари укупне вриједности од 20.000 КМ из једне куће у Козаруши, потврђено је "Гласу Српске".

Крађа је почињена у ноћи између 31. августа и 1. септембра, а како сазнајемо провалници су ушли кроз прозор који су разбили. Истрагом је утврђено да су они дио украденог накита продали, а дио ствари је пронађен.

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, саопштили су да Амара и малољетну особу терете за тешку крађу.

- Полиција је истрагом тешке из куће у Козаруши утврдила да се с тим кривичним дјелом може повезати А.Р. из Трнопоља и малољетно лице из Козарца. Криминалистичком обрадом лица А.Р. утврђено је да је осумњичени заједно са малољетним лицем у ноћи између 31. августа и 1. септембра  из  куће украо већу количину златног накита, новац у износу од 360 КМ, обућу и друге предмете. Укупна штета је процијењена на 20.000 КМ - наводи се у саопштењу полиције.

Додаје се да је дио украдених  предмета пронађен и одузет од осумњиченог А.Р. и исти ће бити депоновани у депозит Основног суда у Приједору.

- Након комплетирања предмета против осумњиченог А.Р. Окружном јавном тужилаштву Приједор биће достављен извјештај за почињено кривично дјело тешка крађа, док ће се према малољетном лицу примијенити одредбе Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку-рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана