Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал

Небојша Томашевић
Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал

НЕВЕСИЊЕ - Полиција је ухапсила Љ.Б.и М.М. из Невесиња због сумње да су покушали да покраду ствари из једне куће, а код њих је пронађена већа количина оружја и муниције.

Како је саопштено из Полицијске управе Требиње, поменути су ухапшени 19.септембра након пријаве да је на једној кући у Невесињу поломљен прозор, али да ништа није украдено.

- Након прикупљених оперативних информација полицијски службеници су на основу наредбе за претрес Основног суда у Требињу извршили претресе на три локације, које користе Л.Б. и М.М. којом приликом је одузета одређена количина оружја и муниције и други предмети који су послужили за извршење кривичног дјела - стоји у саопштењу.

Појаснили су да су претресом куће и помоћних просторија које користи лице а Л.Б. пронађени и привремено одузети полуаутоматска пушка, три пушке, дрвени кундак, 49 комада метака различитог калибра, једна оквир за пиштољ.

 - Пронађена је и  одјећа за које се претпоставља да су кориштени приликом извршења кривичног дјела. Извршеним претресом куће и помоћних просторија код лица М.М. пронађене су и привремено одузетр двије пушке, два оквира за аутоматску пушку, 360 комада метака различитог калибра, цијев аутоматске пушке са механизмом за окидање и гасним цилиндром, метални боксер и одређени број комада одјеће за које се претпоставља да су коришћени приликом извршења кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Додали су да су претресом куће и помоћних просторија П.М, које повремено користи М.М. пронађени и привремено одузети једна пушка и 49 комада метака калибра 7,9 мм.

- Окружно јавно тужилаштво у Требињу је наложило полицијским службеницима Полицијске станице Невесиње да након комплетирања предмета поднесу извјештај о почињеном кривичном дјелу због постојања основа сумње да Л.Б. и М.М. починили кривична дјела тешка крађа у покушају  и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Наложено је да се против лица  П.М. поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана