Двојац осумњичен за крађе тешке 45.000 КМ

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Жељко Грубор и Јовица Грујић осумњичени су да у посљедњих пет мјесеци на подручју Бањалуке из паркираних возила украли новац и разне ствари укупне вриједности од 45.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да их тешке крађе и крађу.

- Полиција је предузимањем оперативних мјера и радњи, идентификовали су и лишили слободе лица Ж.Г. и Ј.Г. оба из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила три кривична дјела, и то двије тешке крађе и једну крађу. Наведена лица, сумњиче се да су кривична дјела починила на подручју  Бањалуке, у временском периоду од  фебруара до јуна 2023. године, на начин да су из три возила паркирана на јавним паркинг просторима, отуђивали торбице, новац и лична документа. Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 45.000 КМ - наводи се у саопштењу.

Додаје се да су на основу наредбе дежурног судије Основног суда у Бањалуци, уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука, на двије локације у Бањалуци извршени  претреси стамбених објеката и два возила која користе осумњичени.

- Том приликом су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела или послужити као доказ у кривичном поступку. Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а над лицима Ж.Г. и Ј.Г. извршена је криминалистичка обрада и након комплетирања и документовања предмета против наведених лица биће достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима Окружном јавном тужилаштву Бањалука - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана