Двојац оштетио бањалучку фирму за више од 870.000 марака

Небојша Томашевић
Двојац оштетио бањалучку фирму за више од 870.000 марака

БАЊАЛУКА – Двојац из Посушја Ж. К. (58) и Ј. К. (37) пријављени су бањалучком Окружном тужилаштву због сумње да су злоупотребама и незаконитим пословањем при изради веб шопа прибавили корист од 878.471 КМ.

Како сазнајемо Ж.К. је у својству одговорног лица предузећа у Бањалуци  са Ј. К. потписао уговор о ауторском дјелу, односно изради веб шопа.

- На основу тог уговора са рачуна предузећа је новац пребацивао на рачун Ј. К. који је сукцесивно подизао паре и предавао Ж. К. То су радили у циљу приказивања негативних резултата пословања предузећа и неплаћања законских обавеза - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су да су против Ж. К. и Ј. К. из Посушја поднијели извјештај Окружном тужилаштву Бањалука због почињених кривичних дјела. Наводе да Ж. К. сумњиче за злоупотребу службеног положаја одговорног лица, а  Ј. К.  за незаконито поступање у привредном пословању и фалсификовање исправе. 

- Наведеним лицима се на терет ставља да су кривична дјела починила од 2016. до мјесеца априла 2022. године на начин да су лице Ж. К. као власник и одговорно лице привредног друштва у Бањалуци и лице Ј. К. као водитељ пословнице друштва у Бањалуци, злоупотребама и незаконитим пословањем, прибавила противправну имовинску корист од око 878 471 КМ, а за исти износ оштетила привредно друштво - наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана