Двојац оптужен због оружаних пљачки

Г.С.
Foto: Илустрација/Кликс

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Исмира Таслиџу и Ђанија Таслиџу због кривичног дјела разбојништво.

Они се терете да су 17. новембра 2023. године око 19:25 сати ушли у једну од трговачких радњи у општини Нови Град и уз пријетњу ножем тражили од раднице новац из касе.

Један од оптужених је подигао држаче за папирни новац, узео а потом у кесу ставио 2.093 КМ, након чега су обојица побјегли.

Шест дана након, поново су заједно извршили разбојништво над радницом спортске кладионице у истој општини, преноси Кликс

Такође су јој уз пријетњу ножем отели из касе 101 КМ. Исти дан је оптужени Исмир Таслиџа ушао у још једну трговачку радњу и радници се обратио ријечима:”Дај ми паре из касе”.

Како се наводи у званичном саопштењу Тужилаштва КС, када је радница почела вриштати, окренуо се према другој каси коју је покушавао отворити ножем у чему није успио. Након тога је побјегао.

У оптужници је предложено продужење притвора оптуженима.

За главни претрес поступајући тужилац предложио је суду саслушање осам свједока, два вјештака и извођење више од 60 материјалних доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана