Двојац који је узгојио 62 килограма марихуане остаје иза решетака

Н. Т.
Двојац који је узгојио 62 килограма марихуане остаје иза решетака

БАЊАЛУКА - Вијеће бањалучког Окружног суда у Бањалуци за још два мјесеца продужило је притвор Саши Трњанину (47) из Градишке и његовом суграђанину Мирославу Мајсторцу (44) који су ухапшени у акцији "Армагедон" са 62 килограма сканка вриједног око 250.000 КМ.

Како је саопштено из суда, наводећи иницијале, притвор им је продужен због бојазни од понављања кривичног дјела, утицаја на доказе и свједоке и због тежине дјела и бојазни од ремећења реда и мира.

Овом акцијом обухваћен и Д.Л. из Градишке који се налази у бјекству, а  они су око пет мјесеци узгајали наркотике. Дрога је била намијењена европском тржишту. Како су раније навели из Тужилаштва, Трњанина терете за крађу енергије и неовлаштену производња и промет опојних дрога зашто се терети и Мајсторац. Осумњичене терете да су  5. јануара до 8. маја у мјесту Бок Јанковац у Градишци узгајали наркотике у помоћном објекту куће коју користи првоосумњичени. Они су набавили су опрему и сјемена, те засадили и узгојили сканк. Полиција је претресом поменутог објекта пронашла и привремено  одузела 151 стабљику сканка, укупне масе око 62 килограма.

Осим дроге, пронађена је специјална опрема за лабораторију за узгој наркотика и средства за третирање стабљика. Истрагом је утврђено да је Трњанин лабораторију неовлаштено прикључио на енергетску мрежу и тако крао струју за производњу дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана