Дводневна контрола теретних возила на подручју Бањалуке и Градишке

Срна
Дводневна контрола теретних возила на подручју Бањалуке и Градишке

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, у сарадњи са Републичком управом за инспекцијске послове, у наредна два дана организоваће контролу теретних возила у саобраћају на подручју Градишке и Бањалуке.

Из МУП-а је саопштено да ће контролисати возила и возаче у погледу Закона о радном времену, обавезним одморима мобилних радника и уређајима за евидентирање у друмском превозу, уз примјену софтвера за анализу података са аналогних и дигиталних тахографа, читача за пренос података са дигиталних тахографа и контролних картица.

У саопштењу се додаје да ће саобраћајни инспектори Републичке управе за инспекцијске послове вршити контролу примјене овог законског прописа из своје надлежности.

МУП Српске, како се наводи, у периоду јул-август организује кампању “Вози опрезно - путуј безбједно” чији је циљ унапређење безбједности у области саобраћаја и спречавања настанка тешких саобраћајних незгода.

Из МУП-а апелују на учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и вожњу прилагоде условима на путу и временским приликама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана