Двије особе осумњичене за злоупотребу положаја: Радницима на боловању исплаћиване пуне плате

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР – Директорка једне јавне установе у Приједору М. М. и руководилац Службе општих послова Б. П. осумњичене су за злоупотребу положаја, те незаконито исплаћивање пуних плата радницима који су били на боловању и незаконит распоред радника.

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да је против  М.М. и Б.П. поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Приједор.

- Осумњичена Б.П. се терети да је као руководилац Службе општих послова у  јавној установи у Приједору у августу  2019. године сачињавала одлуке и рјешења о распореду радника на радна мјеста, са датумима доношења рјешења из 2018. године. Та рјешења је потписивала другоосумњичена М.М. која је обављала функцију директора те јавне установе у периоду од 2015. до 2019. године - стоји у саопштењу полиције.

Додаје се да се М. М. још терети да је као директор јавне установе од 2015. до 2019. године несавјесно поступала у служби знајући да се, противно законским прописима, радницима исплаћују накнаде за рад у пуном износу, иако су накнаде требале бити умањене по основу привремене неспособности за рад због боловања. То је како пише у саопштењу проузроковало штету градском буџету у износу од 24.282,90 КМ.

Истиче се да се осумњиченима Б.П. и М.М. на терет ставља злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање службене исправе, а  М.М. још и  несавјестан рад у служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана